Przepisy Extra

Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami

Składniki:

2 opakowania ciasta francuskiego (2 x 27 dag)
Farsz z kapusty i grzybów:
15 dag kapusty kiszonej
10 dag pieczarek
1 mała cebula
2 łyżki masła
sól
pieprz
majeranek
przyprawa w płynie Maggi
Dodatkowo:
1 białko

Sposób wykonania:

Kapustę kiszoną wypłukać i ugotować. Odcedzić i pokroić. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę i zrumienić na maśle. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do pieczarek i razem smażyć. Następnie do pieczarek dodać kiszoną kapustę i razem jeszcze chwilkę smażyć. Farsz przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą w płynie Maggi. Ostudzić.

Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na trójkąty. Ostudzony farsz kłaść łyżeczką na środek pasztecika i zrolować z nadzieniem. Papier, na którym było ciasto francuskie włożyć do formy, a na nim poukładać paszteciki i posmarować je rozmąconym białkiem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170-180 °C.

Smacznego.

Dodane przez Grzesiek P. w dniu
6 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Robiłam dziś paszteciki.Wyszły poprostu pyszne!!!
Justyna [2010-10-08 19:11:24]
Wyjedzie około 24 paszteciki. Można je zamrozić, ale potem należy poczekać, aż się rozmrożą i dopiero podgrzewać.
Dorota [2010-10-05 10:10:22]
Mam jeszcze jedno pytanie.Czy paszteciki można mrozić? Jeśli tak to czy rozmrażając je można włożyć je do piekarnika lub mikrofali czy też pozwolić im samym rozmarznąć?
Justyna [2010-10-02 14:08:17]
Mam pytanie.Ile wychodzi pasztecików z tych dwóch opakowań ciasta francuskiego?Z góry dziękuję za odpowiedź.
Justyna [2010-10-02 13:43:37]
Ten farsz doskonale smakuje w chlebku tostowym i zapieczone w tosterze, efekt szybkie pierogi.
Krysia z Tupperware Szczecin [2010-09-30 20:29:59]
swietny pomysl na szybkie paszteciki, napewno je zrobie na swieta :)
campari [2010-09-28 22:57:47]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.