Przepisy Extra

Pekinka z selerem i ogórkiem

Składniki:

½ kapusty pekińskiej (ok. 70 dag)
1 słoik selera konserwowego (ok. 30 dag)
2 ogórki szklarniowe
2-3 łyżki oliwy z oliwek
sól

Sposób wykonania:

Kapustę pekińską pokroić. Seler konserwowy osączyć z zalewy. Ogórki szklarniowe umyć, osuszyć i zetrzeć wraz ze skórką na tarce o dużych oczkach.

Wszystkie składniki składniki przełożyć do dużej miski. Dodać oliwę z oliwek i wymieszać. Przyprawić do smaku solą.

Sałatka idealna jako dodatek do drugiego dania oraz do potraw z grilla.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Super surówka,proszę spróbować napewno warto
Bożena [2008-09-16 10:48:28]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.