Ta uniwersalna sałatka z kapusty pekińskiej, pomidorów i czerwonej papryki powinna znaleźć się na stole szczególnie podczas imprez organizowanych na świeżym powietrzu, podczas grillowania. Na takich przyjęciach najczęściej królują potrawy mięsne, warto więc podać również, dla urozmaicenia zdrową sałatkę z warzyw, która jest bogata w cenne witaminy i minerały.
Może to być właśnie taka pyszna, kolorowa sałatka jarzynowa, która niewątpliwie wprowadzi nowe smaki do głównych dań mięsnych, najczęściej serwowanych na takich imprezach. Czytaj więcej
Ponieważ sałatka, jak wyżej napisano, ma charakter uniwersalnej przystawki, można ją również podawać do dań obiadowych - jako surówka.
Polecamy, bo jest smaczna, soczysta i do tego prosta i szybka do przygotowania!
Smacznego :)
Kapustę pekińską pokroić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Następnie pokroić je w dużą kostkę i wraz sokiem dodać do kapusty pekińskiej. Czerwoną paprykę pokroić w paski i dodać do kapusty. Posolić, wymieszać i zostawić na około 10 minut. Następnie dodać ketchup i pieprz do smaku. Wymieszać.
Podawać do kiełbaski z grilla lub jako dodatek obiadowy.
Składniki wystarczą na około 3 porcje.
Smacznego.