Błyskawiczny przepis na super smaczną, soczystą i zdrową surówkę obiadową z: popularnej pekinki, jabłek, pora i ogórków kiszonych... pycha! Można ją wzbogacić jeszcze o zielone dodatki, typu szczypiorek, koperek lub natkę zielonej pietruszki.
Szybko się ją robi, ale też szybko ze stołu znika... ;)
Ta surówka pasuje do wszystkiego, idealna jest na obiad, ale i na przyjęcie. Jest ona chrupiąca i cieszy się zawsze dużym powodzeniem!
Zatem smacznego :)
Kapustę pekińską umyć, osuszyć i poszatkować. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i osączyć z soku. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki.
Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, ogórki kiszone, jabłka i por. Dodać majonez, sól i pierz do smaku. Razem wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania.
Smacznego.