Przepisy Extra

Pomidorowa papryka

Pomidorowa papryka

Składniki:

1 kg czerwonej papryki
1 kg żółtej papryki
1 kg zielonej papryki
Zalewa:
1 litr pomidorowego soku
1 szklanka cukru
2 łyżki soli
½ szklanki octu 10%
½ szklanki oleju
1 gałka czosnku
pieprz w ziarenkach
ziele angielskie

Sposób wykonania:

Kolorową paprykę, oczyścić, umyć i pokroić w grube paski.

Sok pomidorowy wlać do dużego garnka. Dodać do niego cukier, sól, ocet, olej, zmiażdżony czosnek, pieprz w ziarenkach i ziele angielskie. Wszytko razem wymieszać i zagotować. Do gotującej się zalewy włożyć pokrojoną w paski kolorową paprykę. Wymieszać i gotować razem około 6 minut. Następnie gorącą paprykę z zalewą nakładać do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
4 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
To świetny przepis na paprykę, spróbowałam w tamtym roku, i szybko zniknęła mi ta papryczka nie doczekawszy nawet zimny. Rewelacyjna jako dodatek obiadowy, ale i jako przekąska - pycha!
Hannia84 [2019-09-30 09:41:28]
To cieszę się bardzo, że Wam zasmakowała i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2013-11-04 09:24:03]
Papryka pyszna, polecam.
NATI [2013-11-03 09:52:23]
Papryka rewelacyjna! Palce lizać!
Aneczka [2011-11-05 13:35:00]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.