Przepisy Extra

Pomidory w miodzie jako dodatek do grilla

Składniki:

Sałatka do grill:
50 dag pomidorów
30 dag cebuli
2 łyżki oleju
2 łyżki miodu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
3 ząbki czosnku
5 łyżek wody
1 łyżeczka soku z cytryny
bazylia
cząber
estragon
sól ziołowa
pieprz
Do dekoracji:
liście mięty

Sposób wykonania:

Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Dodać miód, koncentrat pomidorowy i razem smażyć przez około 5 minut. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Dodać do cebuli, podać wodą, wymieszać i dusić razem pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. Ostudzić.

Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę. Do ostudzonej cebuli dodać pomidory, sok z cytryny, szczyptę bazylii, cząbru i estragonu. Całość razem wymieszać i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przełożyć do szklanej miski i włożyć do lodówki na około 2 godziny.

Przed podaniem na stół sałatkę udekorować listkami mięty. Podawać jako dodatek do potraw z grilla.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzięki :)
Dorota [2017-02-21 14:36:38]
Super łatwe do zrobienia i na dodatek pyszne
sa [2017-02-16 16:41:58]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.