Przepisy Extra

Sałatka z rukoli pod chrupiąco-migdałową pierzynką

Składniki:

12,5 dag rukoli (1 opakowanie)
20 dag pomidorów
sól
pieprz
5 dag płatków migdałowych
oregano
Sos miodowo-musztardowy:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka miodu
1 łyżka musztardy (czosnkowej)

Sposób wykonania:

Rukolę opłukać i osuszyć. Pomidory opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni i ostudzić.

Do miseczki wlać oliwę z oliwek. Dodać miód, musztardę i dokładnie razem rozmieszać.

Do miski przełożyć rukolę, pomidory, szczyptę soli i pieprzu. Całość zalać miodowo-musztardowym sosem, dokładnie razem wymieszać i przełożyć do szklanej miski. Wierzch sałatki oprószyć oregano, a następnie wyłożyć chrupiące płatki migdałowe.

Sałakę podawać jako dodatek obiadowy oraz jako dodatek do potraw z grilla.

Podane składniki wystarczą na około 6 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
4 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Cieszę się bardzo, że Wam smakowała :) Pozdrawiam :)
Dorota [2015-03-23 20:24:53]
bardzo smaczna sałateczka
avon76 [2015-03-20 22:49:30]
To cieszę się bardzo, że sałatka smakowała :) Również pozdrawiam :)
Dorota [2014-05-17 23:59:42]
Bardzo smaczna. Pozdrawiam.
Kasia O [2014-05-17 21:38:46]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.