Przepisy Extra

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i zielonym groszkiem

Składniki:

3 woreczki ryżu
3 puszki tuńczyka
groszek konserwowy
3 jajka
ok. 12 łyżek majonezu
czosnek granulowany
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Ryż ugotować w osolonej wodzie i ostudzić. Tuńczyka i groszek konserwowy osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.

Do dużej miski przełożyć ryż, tuńczyka, groszek konserwowy, jajka i majonez. Dodać czosnek granulowany, sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Sałatkę schłodzić.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
4 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dzięki i cieszę się, że smakowała :)
Dorota [2012-06-11 19:48:29]
a ja dodalem jeszcze pokrojona w paski szynke i wyszło dobrze :)
Mistrz JAn [2010-07-14 21:21:23]
zamiast groszku lepsza kukurydza z puszki
smakosz [2009-10-24 13:01:44]
Ta sałatka jest pyszna:) połacznie ryżu i tuńczyka jest super pomysłem, od dawna robie podobna wersje tej sałatki, dodaje jeszcze pokrojone ogórki kwaszone, a zamiast groszku kukurydza, dziękuje za zamieszczenie tego smacznego i łatwego przepisu :) i proszę o wiecej kulinarnych inspiracji :)
ania [2009-09-17 17:50:05]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.