Przepisy Extra

Sałatka śledziowa z selerem

Składniki:

50 dag śledzi matiasów
1 słoik selera konserwowego (ok. 30 dag)
1 puszka zielonego groszku
50 dag ziemniaków
25 dag marchwi
5 jajek
1 średnie jabłko
ok. 10 łyżek majonezu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Matiasy moczyć w wodzie z octem przez około 2 godziny. Następnie pokroić je w paski. Seler konserwowy i groszek osączyć z zalewy. Ziemniaki i marchew ugotować w skórce. Ostudzić, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Jabłko obrać ze skórki i również pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki razem połączyć. Dodać majonez, sól, pieprz i dokładnie wymieszać.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.