Przepisy Extra

Sałatka z łososiem norweskim i ogórkami małosolnymi

Składniki:

25 dag łososia norweskiego
1 łyżeczka soku z cytryny
15 dag ogórków małosolnych (3 średniej wielkości)
kawałek pora (6 dag)
7 jajek
1 ząbek czosnku
4 łyżki śmietany 18%
3 łyżki pikantnego ketchupu
majeranek
pieprz cytrynowy
zioła prowansalskie
sól

Sposób wykonania:

Łososia norweskiego pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Ogórki małosolne pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć.

Do miski przełożyć łososia, ogórki, por, jajka i czosnek. Dodać śmietanę, pikantny ketchup, majeranek, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie i szczyptę soli.

Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Nie, nie wędzony.
Dorota [2011-09-15 10:13:27]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.