To przepis na wykonanie smakowitej sałatki rybno-warzywnej. Szybka, łatwa w wykonaniu sałatka będzie dobrze pasować jako przystawka do obiadu, jak również samodzielne danie na śniadanie lub kolację. To świetny też dodatek do potraw przyrządzanych na grillu.
Główne składniki sałatki: wędzony łosoś, ser Favita, wiosenne warzywa: rzodkiewka, zielony ogórek, a także kawałek pora tworzą ciekawe połączenie smaków. Przyprawy dodane do tej kompozycji nadają jej charakteru i specyficznego posmaku. Czytaj więcej
Sałatka o wybitnie dietetycznym charakterze, zero tuczących składników, warta polecenia dla osób dbających o swój wygląd i będących na diecie.
Smacznego i zdrowego chrupania ;)
Chudego wędzonego łososia obrać ze skóry (jeśli ją ma) i pokroić w kostkę. Ser Favita pokroić w dużą kostkę. Zielonego ogórka obrać, a rzodkiewki i por opłukać, wszystko razem pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Do miski przełożyć łososia, ser Favita, zielonego ogórka, rzodkiewkę, por i koperek. Dodać szczyptę ziół prowansalskich, tymianku i pieprzu cytrynowego. Wszystko razem wymieszać, przełożyć do czystej, szklanej miski. Włożyć do lodówki na około 30 minut do schłodzenia.
Smacznego.