Przepisy Extra

Wiosenna sałatka z łososiem i rzodkiewką

To przepis na wykonanie smakowitej sałatki rybno-warzywnej. Szybka, łatwa w wykonaniu sałatka będzie dobrze pasować jako przystawka do obiadu, jak również samodzielne danie na śniadanie lub kolację. To świetny też dodatek do potraw przyrządzanych na grillu.

Główne składniki sałatki: wędzony łosoś, ser Favita, wiosenne warzywa: rzodkiewka, zielony ogórek, a także kawałek pora tworzą ciekawe połączenie smaków. Przyprawy dodane do tej kompozycji nadają jej charakteru i specyficznego posmaku. Czytaj więcej

Sałatka o wybitnie dietetycznym charakterze, zero tuczących składników, warta polecenia dla osób dbających o swój wygląd i będących na diecie.

Smacznego i zdrowego chrupania ;)

Składniki:

35 dag chudego wędzonego łososia
27 dag sera Favita (1 opakowanie)
20 dag zielonego ogórka (1 średni)
1 pęczek rzodkiewki
3 dag pora (mały kawałek)
koperek
zioła prowansalskie
tymianek
pieprz cytrynowy

Sposób wykonania:

Chudego wędzonego łososia obrać ze skóry (jeśli ją ma) i pokroić w kostkę. Ser Favita pokroić w dużą kostkę. Zielonego ogórka obrać, a rzodkiewki i por opłukać, wszystko razem pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.

Do miski przełożyć łososia, ser Favita, zielonego ogórka, rzodkiewkę, por i koperek. Dodać szczyptę ziół prowansalskich, tymianku i pieprzu cytrynowego. Wszystko razem wymieszać, przełożyć do czystej, szklanej miski. Włożyć do lodówki na około 30 minut do schłodzenia.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.