Komentarze do przepisu:
U mnie półtłusty był, udanego wypieku :)
Dorota [2019-04-15 18:00:46]
Jaki ser - tłusty, półtłusty?
Aga [2019-04-14 15:11:06]
To super, cieszę się bardzo i pozdrawiam :)
Dorota [2017-12-02 22:15:06]
Sernik wyszedł super jest przepyszny polecam przepis :)
Aneta [2017-12-01 11:35:51]
Tak, może być :) Udanego wypieku życzę i smacznego :)
Dorota [2015-10-11 00:53:00]
pyszny sernik, godny polecenia :-) Pozdrawiam i życzę zdrowych ,pogodnych i rodzinnych Świąt :-)
gunia [2015-03-30 13:58:29]
Bardzo, bardzo dziękuję :)
Dorota [2014-12-15 23:04:16]
najlepszy z najlepszych!
truskawkowaviki [2014-12-15 15:54:30]
Dziękuję! Cieszę się, że serniczek aż tak zasmakował. Życzę smacznego i pozdrawiam :)
Dorota [2012-11-05 17:25:04]
Rewelacyjny sernik.Jadłam różne ale ten pycha.Od teraz tylko ten będe piekla.
SUPER!
Justyna [2012-11-03 19:53:40]
Dziękuję, cieszę się że sernik się udał i że smakował :)
Dorota [2012-08-31 21:27:20]
Gratuluję udanego wypieku, pozdrawiam :)
Dorota [2012-05-08 10:14:50]
DZIĘKUJĘ :) I bardzo się cieszę, że sernik się udał i że smakował. Serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2012-04-11 15:18:28]
Jak będzie krótko przechowywany, to może stać w temperaturze pokojowej (np. na szafce w kuchni) :)
Dorota [2012-01-05 14:25:23]
Sernik jest bardzo smaczny i wcale nie za słodki, pomimo tej masy krówkowej. Naprawdę polecam!
Aneczka [2011-10-19 13:43:52]
Tę polewę na sernik można też zrobić z cukierków (kruchych krówek) i masła. Oto przpeis: 20 dag masła rozpuścić i dodać do niego pokruszone krówki (30 dag). Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aby powstała jednolita masa, co jakiś czas można zdjąć z ognia i zmiksować mikserem. Ciepłą masę rozsmarować na upieczonym serniku. A z samego skondensowanego słodzonego mleka można zrobić malibu, napój alkoholowy (przepis jest na naszym forum). Pozdrawiam :)
Dorota [2011-04-18 12:12:03]
Można, tylko taką gotową masę krówkową warto włożyć do gorącej wody na kilka minut, aby potem łatwiej się rozsmarowała. Udanego i smacznego sernika życzę :)
Dorota [2011-04-18 10:01:32]
Pieczemy z termoobiegiem lub bez, to zależy jak piecze nas piekarnik, musimy sami zdecydować. Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę :)
Dorota [2010-12-23 12:20:57]
Proszę się nie bać sernik nie jest za słodki, ale jeśli ktoś nie lubi słodkich ciasto można dodać mniej cukru do masy serowej. Pozdrawiam i Wesołych Świąt życzę :)
Dorota [2010-12-23 12:16:16]
Czy ten serniczek nie jest za slodki, mleko skondensowane słodkie idzie?
aga1003 [2010-12-19 13:03:26]
Czy to ciasto trzeba piec w 180C w piekarniku z termoobiegiem czy bez?
ania [2010-12-15 15:57:58]
przepyszny sernik oczywiscie przepis poszedł dalej :)prosze o wiecej takich smakołyków, pozdrawiam
fabia [2010-12-07 14:05:55]
To bardzo się cieszę i gratuluję udanego wypieku :)
Dorota [2010-12-06 09:54:45]
Ja również zrobiłam sernik snickers na urodziny mojej córki i wyszedł pyszny :)
Iza [2010-12-04 19:33:08]
Gratuluję udanego wypieku :)
Dorota [2010-11-24 11:44:46]
bardzo dobry własnie go robiłam udał sie
beata [2010-11-24 10:13:21]
To bardzo się cieszę i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin życzę :)
Dorota [2010-11-23 17:20:01]
Upiekłam ten sernik na swoje urodziny i zaniosłam go do pracy.Wszyscy się nim zajadali.Pychotka!!!
Justyna [2010-11-23 13:47:37]
To mleko skondensowane ma być słodzone, i jeśli chcemy z niego uzyskać karmel, to trzeba go gotować 3 godziny (bo tyle czasu potrzeba, żeby z mleka zrobił się karmel). Ale można też kupić gotową masę krówkową i wtedy jej się nie gotuje, tylko otwiera puszkę i wykłada masę na ciasto.
Dorota [2010-11-22 12:50:31]
To mleko skondensowane ma być słodzone czy nie? I dlaczego trzeba gotować je 3 godziny? pozdrawiam
Iza [2010-11-22 12:34:31]