Komentarze do przepisu:
Dziękuję :)
Dorota [2013-12-29 21:11:34]
Jeśli gotowa masa makowa ma już cukier, to tylko cukru nie dodajemy, a pozostałe składniki tak. Powodzenia :)
Dorota [2011-05-19 18:21:39]
Chciałam zapytać, czy gotowa masa makowa ma być zamiast tych wszystkich składników czy tylko zamiast szklanki maku?
krycha [2011-05-19 12:38:09]
Masa makowa z puszki sprawdzi się równie dobrze Wiesiu. Przetestowałam ciasto korzystając z masy makowej Helio i było rewelacyjne:)
JoanE [2010-03-31 14:26:35]
Gotowa masa z puszki też może być. Powodzenia :)
Dorota [2009-01-22 00:49:50]
witam mam pytanie a czy moze byc gotowa masa taka z puszki
wiesia [2009-01-13 22:58:55]
Ciasto smaczne, niezbyt słodkie ale można ddać więcej cukru ogólnie przepyszne tylko ja dałam cały kilogram sera.
Ali [2006-05-13 13:54:58]
Ciasto jest wspaniale.Bardzo lubie ta strone i codziennie tu zagladam.Dziekuje za b.dobre przepisy i rady. Wielbicielka.
zkas@show.cam [2005-12-17 06:14:36]
A może błędem z mojej strony było zmielenie suchego maku w młynku do kawy a nie zaparzenie go? Proszę o rade, wg mnie ta masa makowa wyszła trochę za sucha i bez smaku, ale może to przez ten mak.
Ania [2005-11-23 14:28:57]
Niestety, zrobiłam ciasto dokładnie wg przepisu, było za mało słodkie,takie bezpłciowe i nie cieszyło się powodzeniem wśród gości,nie polecam tego ciasta ,jedyny plus to ładny wygląd ale jak wiadomo wygląd to nie wszystko.
Ania [2005-11-14 08:59:59]
Ciasto baaardzo dobre. Nie za słodkie...takie akurat (:-) i jeszcze bardzo ładnie wygląda.
Słodziutka [2004-10-02 19:27:07]
Do każdego ciasta mak należy przed zmieleniem sparzyć. Zalewam go zawsze zimną wodą i na bardzo małym gazie doprowadzam do zagotowania/ma tylko lekko "mrugać"/.Potem wyłaczam, pozostawiam do ostygnięcia, a następnie odsączam na sitku i mielę.
ali [2004-04-28 22:48:57]
bardzo smaczne ,ale mak zrobilam inaczej
zmielilam w mlynku do kawy,potem pogotowalam na mleku dodalam 2 lyzki miodu
i wiorki kokosowe
kasia [2004-04-10 21:37:55]