W okresie przed świętami Wielkiej Nocy szczególną popularnością cieszą się przepisy kulinarne z jajkami w roli głównej. Ale same jajka, chociażby przygotowane w najbardziej wyszukany sposób to nie wszystko...
Specjalny sos do jajek poprawi nie tylko ich smak, ale również wygląd. Jego wykonanie zajmie dosłownie kilka minut. Połączenie chrzanu z resztą składników i ich wymieszanie to bardzo prosta operacja kulinarna. Czytaj więcej
Ten błyskawiczny i smaczny sos z chrzanem zwiększy wyrazistość jajek, polecamy do jajek w wykonaniu wielkanocnym.
Smacznego!
Do miseczki przełożyć tarty chrzan, majonez, śmietanę, jogurt naturalny i sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ponownie wymieszać i schłodzić w lodówce.
Następnie przełożyć do salaterki. Udekorować rzeżuchą i podać do jajek na Świąteczny stół.
Smacznego.