Przepisy Extra

Sos chrzanowy do jajek

W okresie przed świętami Wielkiej Nocy szczególną popularnością cieszą się przepisy kulinarne z jajkami w roli głównej. Ale same jajka, chociażby przygotowane w najbardziej wyszukany sposób to nie wszystko...

Specjalny sos do jajek poprawi nie tylko ich smak, ale również wygląd. Jego wykonanie zajmie dosłownie kilka minut. Połączenie chrzanu z resztą składników i ich wymieszanie to bardzo prosta operacja kulinarna. Czytaj więcej

Ten błyskawiczny i smaczny sos z chrzanem zwiększy wyrazistość jajek, polecamy do jajek w wykonaniu wielkanocnym.

Smacznego!

Składniki:

Sos na zimno:
3 łyżki tartego chrzanu
3 łyżki majonezu
3 łyżki śmietany 18%
3 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka soku z cytryny
sól
pieprz
cukier
Do dekoracji:
rzeżucha

Sposób wykonania:

Do miseczki przełożyć tarty chrzan, majonez, śmietanę, jogurt naturalny i sok z cytryny. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Ponownie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Następnie przełożyć do salaterki. Udekorować rzeżuchą i podać do jajek na Świąteczny stół.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.