Grillowy sezon trwa, a my mamy dla Was do wypróbowania nową, nieco ostrzejszą odsłonę serka camemberta z grilla :) To coś nowego i smacznego do wrzucenia na ruszt.
To błyskawiczny przepis na niecodzienne smakowitości z rozgrzanego rusztu. To także coś fajnego dla miłośników tego przepysznego serka camemberta!
Wyciągnięte z opakowań serki smarujemy chrzanową marynatą z nutką oleju i miodu, dla przełamania ostrości... do tego zestawu dodajemy jeszcze przyprawy. Na koniec serki zawijamy w aluminiową folię i rozkładamy na rozgrzanym ruszcie, grillujemy krótko, delikatnie obracając serki na drugą stronę. Czytaj więcej
Do miseczki przełożyć chrzan (miłośnicy chrzanu mogą dodać go więcej). Dodać do niego olej, miód oraz szczyptę pieprzu ziołowego i majeranku. Całość dokładnie rozmieszać łyżką.
Serki camemberty wyciągnąć z opakowania. Chrzanową masą posmarować serki z dwóch stron i szczelnie zawinąć w aluminiową folię (każdy osobno) i położyć na rozgrzanym ruszcie. Grillować z dwóch stron, po około 6 minut z każdej strony.
Podane składniki wystarczą 4 porcje.
Smacznego.