Przepisy Extra

Surówka z kiszonej kapusty i pora

Składniki:

½ kg kiszonej kapusty
½ pora
1 marchewka (15 dag)
zielona pietruszka
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Kapustę kiszoną odcisnąć z soku (można ją też pokroić). Por pokroić w półplasterki. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Do miski przełożyć kiszoną kapustę, por, marchewkę i zieloną pietruszkę. Dodać oliwę z oliwek i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
4 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Bardzo dobra surówka, idealna na zimę ze świeżej kiszonej kapusty! Ja robię tak samo, ale dodaje jeszcze pokrojone jabłko w skórce. pych, polecam
IZa [2021-11-11 20:23:50]
Super! Dziękuję pięknie za cenną wskazówkę. Uwielbiam orzechy, i ten pomysł bardzo mi się podoba :) Następna surówka będzie z orzechami, pozdrawiam serdecznie :)
Dorota [2015-11-15 22:11:31]
Ślicznie dziękuję za miłe słowa :) My bardzo lubimy por i dodaję go gdzie tylko mogę ;) A ostatnio zauważyłam, że bardzo ładny kolor ma sparzony por, taki dodaję do sałatek - ma on taki "zdrowy zielony kolor" i ożywia każdą sałatkę. Pozdrawiam serdecznie :)
Dorota [2013-04-19 13:38:36]
Dodałam również jabłuszko starte na tarce. Bardzo smaczna;-)
Aneczka [2010-03-04 15:08:11]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.