Przepisy Extra

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i koperkiem

Składniki:

40 dag kapusty kiszonej
15 dag jabłka
10 dag cebuli
1 pęczek koperku
4 łyżki oleju (np. z pestek winogron)
kminek mielony
pieprz kolorowy

Sposób wykonania:

Kapustę kiszoną odsączyć z soku. Jabłko obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do dużej miski przełożyć kapustę kiszoną, jabłko, cebulę i koperek. Następnie dodać olej z pestek winogron i szczyptę mielonego kminku. Całość razem wymieszać i przyprawić do smaku kolorowym pieprzem.

Podane składniki wystarczą na około 7 porcji.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.