Przedstawiamy kolejną zdrową propozycję na surówkę z warzyw: pora i pomidorów, z dodatkiem szczypiorku i czosnku oraz przypraw smakowych. Składniki są łatwo dostępne, a surówka z nich wykonana jest bardzo wyrazista, z lekko wyczuwalnym smakiem czosnku i szczypiorku.
Przygotowanie surówki jarzynowej nie jest trudne, ani czasochłonne. Każdy może się na nią skusić i na pewno mu się uda! Po oczyszczeniu składników i odpowiednim rozdrobnieniu oraz wymieszaniu, surówka jest właściwie gotowa... Czytaj więcej
Warto gotowe danie umieścić w lodówce na jedną godzinę, aby składniki się przegryzły, wtedy suróweczka będzie pyszna i aromatyczna - każdy skusi się na dokładkę :)
Polecamy to zdrowe danie z jarzyn, które można spożywać stosując różne diety, np. w diecie wysokobiałkowej.
Ta surówka to bogactwo witamin i minerałów w jednej misce. Jest idealna dla osób dbających o linię, a także o zdrowie swoje i bliskich.
To super surówka na wiosnę i upalne lato.
Smacznego :)
Por (białą część) opłukać, osuszyć i pokroić w plasterki. Pomidory opłukać i pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać, umyć i zmiażdżyć. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
Do miski przełożyć por, pomidory, czosnek i szczypiorek. Następnie dodać bazylię, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut, od czasu do czasu surówkę należy wymieszać.
Przepis można stosować też w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.
Smacznego.