Jak sama nazwa wskazuje to niezwykle kolorowa surówka, której głównym składnikiem jest rzodkiewka. Szeroką paletę barw, jakie można zobaczyć w tej surówce umieszczonej w szklanej, przezroczystej misce uzyskano dodając do rozdrobnionej rzodkiewki ogórek, paprykę oraz por.
Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Wystarczy rozdrobnić jarzyny, dodać oliwy z oliwek oraz przyprawy, wymieszać i gotowe. Otrzymana surówka nie tylko ładnie się prezentuje na stole, ale również dobrze smakuje i jest bardzo zdrowa. Warzywa, z których została przygotowana surówka posiadają duże pokłady witamin oraz minerałów, cennych dla organizmu człowieka. Czytaj więcej
Surówka podana jako przystawka do drugiego dania obiadowego - z mięsem lub rybą stanowi świetne uzupełnienie całego posiłku.
Polecamy!
Rzodkiewki, zielony ogórek (w skórce), żółtą paprykę, por opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć rzodkiewkę, zielony ogórek, żółtą paprykę i por. Dodać oliwę z oliwek. Przyprawić do smaku przyprawą w płynie Maggi, solą morską i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać i gotową surówkę położyć w misce na stół.
Smacznego.