Przepisy Extra

Surówka z zielonej sałaty, rzodkiewki i jabłka

Składniki:

½ sałaty lodowej
1 pęczek rzodkiewki
10 dag jabłek (1 sztuka)
zielona cebulka
2 łyżki oleju (np. z pestek winogron)
oregano
koperek
gałka muszkatołowa
sól morska
pieprz kolorowy

Sposób wykonania:

Sałatę lodową opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Rzodkiewkę opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Jabłko obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i również pokroić w kostkę. Piórka zielonej cebulki opłukać, osuszyć i pokroić.

Do miski przełożyć sałatę lodową, rzodkiewkę, jabłko i zieloną cebulkę. Dodać olej, szczyptę oregano, koperku i gałki muszkatołowej. Przyprawić do smaku solą morską i kolorowym pieprzem. Całość razem wymieszać i schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.