Zdrowa i błyskawiczna do zrobienia surówka obiadowa. Robi się ją z prostych składników, pasuje do wszystkiego, i każdy może się na nią skusić :)
Śmiało można serwować ją do obiadku, ale też do potraw z grilla - jako zdrowa i chrupiąca sałatka z rzodkiewek - pycha! Ojjj będzie miała wzięcie mówię Wam :)
Smacznego.
Główki rzodkiewek opukać i pokroić w paski. Listki rzodkiewek opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Pomarańczową paprykę rozkroić, oczyścić, opłukać i pokroić w paski. Jabłko obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić również w paski i skropić sokiem z cytryny. Por i seler naciowy opłukać i pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Do miski przełożyć rzodkiewkę i listki rzodkiewki, paprykę, jabłko, por, seler naciowy i szczypiorek. Dodać szczyptę słodkiej i ostrej papryki w proszku, oregano, natki zielonej pietruszki, pieprzu ziołowego oraz soli. Całość razem wymieszać i przełożyć do szklanej miski. Schłodzić przez około 15 minut w lodówce i podać na stół.
Smacznego.