Prosta i szybka do przygotowania surówka z papryką, ogórkami i porem. Składniki charakterystyczne dla potraw o charakterze pro-zdrowotnym. Przyprawy zastosowane do jej przygotowania dodają wyrazistości warzywnej surówce. Można ją jeść stosując diety odchudzające.
Dodatkowo czerwono-zielono-żółta paleta barw sprawia, że surówka w szklanym naczyniu stanowi ozdobę stołu, a urodą zwraca na siebie uwagę biesiadników. Jedno jest pewne, szybko zniknie ze stołu. Polecamy!
Czerwoną paprykę i zielony ogórek oczyścić, umyć i pokroić w skórce w dużą kostkę. Por opłukać i pokroić w małą kostkę.
Do miski przełożyć czerwoną paprykę, zielony ogórek i por. Następnie dodać przyprawy, majeranek, tymianek, koperek, sól morską i pieprz. Wszytko razem wymieszać i gotową surówkę podać na stół.
Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.
Smacznego.