Przepisy Extra

Szaszłyki z cukinii i białej kiełbasy

Szaszłyki przyrządzane na grillu, to często spotykana potrawa podawana podczas spotkań w plenerze. Z reguły ich przygotowanie jest proste i szybkie. Najczęściej do wykonania szaszłyków wykorzystuje się mięso i warzywa. Na patyczki nakłada się przemiennie kawałki mięsa i jarzyn.

W przypadku naszego przepisu na szaszłyki, do ich przygotowania wykorzystano kiełbasę i cukinię (kabaczek), pokrojone w plasterki. Tak przygotowane szaszłyki fajnie się grillują i bardzo dobrze smakują z różnymi sosami oraz sałatkami. Czytaj więcej

Zachęcamy do ich wykonania i życzymy smacznego :)

Składniki:

1 mała cukinia (ok. 20 dag)
2 białe kiełbasy (ok. 20 dag)
sól morska

Sposób wykonania:

Cukinię opłukać i osuszyć. Pokroić w skórce w 1,5 cm plasterki i posolić. Białą kiełbasę pokroić również w 1,5 cm plasterki.

Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian plasterki cukinii i białej kiełbasy. Gotowe szaszłyki rozłożyć na aluminiowej tacce, a następnie położyć na rozgrzanym grillu. Grillować około 20 minut. Podczas grillowania szaszłyki należy odwracać od czasu do czasu, żeby się nie przypaliły. Szaszłyki podawać z ulubionym sosem i sałatką.

Z podanych składników wychodzi około 8 szaszłyków.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.