Przepisy Extra

Zielona sałata w towarzystwie jajek

Składniki:

1 główka zielonej sałaty
3 jajka
por (2 dag)
1 kiszony ogórek (7 dag)
koperek
4 łyżki śmietany 12%
4 łyżki jogurtu naturalnego
kilka kropel soku z cytryny
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka jajek pokroić w kostkę, a żółtka zetrzeć na tarce o małych oczkach. Por obrać i pokroić w półplasterki. Kiszony ogórek pokroić w kostkę i osączyć z soku. Koperek opłukać, osuszyć i pokroić.

Zieloną sałatę wyłożyć do przezroczystej salaterki. Dodać białka jajek i razem wymieszać z sałatą. Do żółtek dodać por, kiszony ogórek, koperek, śmietanę, jogurt naturalny, kilka kropel soku z cytryny, sól i pieprz do smaku. Razem wymieszać i powstały sos wyłożyć na zieloną sałatę z białkami jajek. Schłodzić w lodówce.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Dziękuję :) Mam nadzieję, że będzie smakowała. Pozdrawiam :)
Dorota [2013-04-23 11:00:48]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.