To przepis na bardzo zdrową i pyszną sałatkę warzywną. Do jej przygotowania potrzebna będzie fasolka szparagowa, filet z kurczaka, cebula, jogurt, musztarda i przyprawy. Jak z tego widać, nie ma tutaj niczego, co mogłoby nam zaszkodzić.
Przygotowanie przepisu nie powinno być zbyt trudne dla średnio zaawansowanego kucharza. Sałatka ma same zalety: jest łatwa do wykonania, bardzo dobrze smakuje, apetycznie wygląda i jest bardzo zdrowa! Czytaj więcej
Można ją jeść w czasie stosowania różnych diet zdrowotnych i odchudzających. Polecamy!
Zamrożoną fasolkę szparagową ugotować do miękkości we wrzącej wodzie, następnie odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Wędzony filet z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć fasolkę szparagową, jajka, wędzonego kurczaka i cebulę. Dodać jogurt naturalny, musztardę i przyprawy: przyprawę do kurczaka, majeranek, zioła do drobiu, sól morską i pieprz ziołowy. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 40 minut.
Przepis można stosować również w diecie diabetyka i w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.
Smacznego.