Ten zestaw: kurczak z fasolką szparagową, to bardzo dobre, a do tego smaczne danie obiadowe. Warto zwrócić uwagę na fakt, że jest również bardzo zdrowe i może być podawane do obiadu osobom stosującym różne diety zdrowotne i odchudzające.
Wynika to z produktów znajdujących się w tym daniu. Chude mięso z kurczaka, oczywiście fasolka szparagowa oraz warzywa i przyprawy gwarantują jego pro-zdrowotny charakter. Czytaj więcej
Samo przygotowanie obiadu z drugim daniem z kurczaka i fasolki jest stosunkowo szybkie i łatwe. Można go podawać z ziemniakami lub np. z ryżem lub kaszą.
Potrawa ma zdecydowanie wyrazisty smak i bardzo przyjemny zapach, a ponadto nieźle się prezentuje.
Danie idealne na wakacyjne danie obiadowe... mniam!
Polecamy i życzymy smacznego :)
Filet z kurczaka oczyścić z kości i błonek. Pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do kurczaka, przyprawą gyros i ostrą papryką w proszku (dużo). Olej rozgrzać na patelni, przełożyć kawałki kurczaka i zrumienić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do kurczaka i dalej smażyć.
Zamrożoną fasolkę szparagową wrzucić do wrzącej wody i ugotować do miękkości. Następnie osączyć z wody i dodać do kurczaka razem ze zmiażdżonym czosnkiem. Wymieszać razem i jeszcze chwilkę smażyć. Na koniec dodać pieprz ziołowy (dużo), sól morską i majeranek. Ponownie wymieszać i podawać na gorąco.
Jeśli kurczaka usmażymy na patelni bez tłuszczu, to przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.
Smacznego.