Przepisy Extra

Surówka z białej rzepy i żurawiny

Surówka z białej rzepy i żurawiny

Składniki:

20 dag rzepy białej (1 sztuka, waga po obraniu)
sól
3 dag żurawiny suszonej (3 łyżki)
1 1/2 łyżki oleju
sok z cytryny
pieprz czarny
pietruszka suszona

Sposób wykonania:

Białą rzepę obrać ze skórki, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, wymieszać i zostawić na około 15 minut. Następnie odcisnąć z soku i przełożyć do miseczki.

Dodać suszoną żurawinę, olej, kilka kropli soku z cytryny, szczyptę czarnego pieprzu i rozgniecionej w palcach natki zielonej pietruszki. Całość razem wymieszać i podać na stół.

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.