Przepisy Extra

Surówka na szybko, czyli surówka z jabłka

Składniki:

Surówka:
30 dag jabłek (2 średnie)
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki majonezu
gałka muszkatołowa
cukier
sól
biały pieprz
Do dekoracji:
koperek

Sposób wykonania:

Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać sok z cytryny, wymieszać i po 5 minutach odcisnąć z soku.

Do jabłek dodać majonez, szczyptę gałki muszkatołowej, cukru, soli i białego pieprzu. Wszystko razem wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać koperkiem i położyć na stół.

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.