Żółtka utrzeć z połową cukru, dalej ucierając dodawać miękkie masło. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać pozostały cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Mąkę pszenną wymieszać z budyniami śmietankowymi w proszku i proszkiem do pieczenia.
Do masy żółtkowej dodać pianę z białek i mąkę wymieszaną z pozostałymi składnikami. Gotową masę przełożyć do formy na babkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 45 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić.
Cukier puder wsypać do miseczki, wlać sok z cytryny i mieszać łyżką, aż składniki się połączą. Gotowym cytrynowym lukrem polać budyniową babkę. Udekorować listkami rzeżuchy i kolorowymi jajkami. Gotową babkę podać na wielkanocny stół i serwować do świątecznej kawusi :)
Smacznego.