Białka ubić na sztywną masę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa powiększy swoją objętość. Mąkę pszenną wymieszać z mąką owsianą, kakao do ciast i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej i delikatnie razem wymieszać. Wylać do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 600 ml gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i ostudzić. Biszkopt nasączyć sokiem z ananasa i wyłożyć tężejącą galaretkę truskawkową.
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody, dokładnie rozmieszać i ostudzić. Plasterki ananasa wyjąć z puszki, osączyć z soku i pokroić w kostkę. Do miski przełożyć jogurt naturalny, wlać galaretkę cytrynową, razem zmiksować na gładką masę i włożyć do lodówki. Do tężejącej masy jogurtowej dodać ananasa, wymieszać łyżką i wyłożyć na galaretkę truskawkową. Włożyć do lodówki do stężenia.
Mleczną i gorzką czekoladę połamać na kawałki. Przełożyć do rondelka, wlać mleko i podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, aby masa się połączyła. Dodać szczyptę cynamonu i razem wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie rozmieszać i ostudzić. Na koniec wlać do masy czekoladowej i razem wymieszać. Tężejącą polewą polać ciasto i udekorować sezamem. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.