Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i ubijać, aż cukier się rozpuści, a masa będzie biała i sztywna. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa podniesie swoją objętość. Na koniec dodać mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Całość delikatnie wymieszać i wylać do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut w temperaturze 170 st C. Ostudzić.
2 łyżki żelatyny rozpuścić w ½ szklanki gorącej wody, dokładnie rozmieszać i ostudzić. Śmietanę 18% wlać do miski, dodać ostudzoną żelatynę i razem zmiksować. Schodzoną śmietankę 30% ubić z cukrem pudrem i połączyć z tą pierwszą masą śmietankową. Całość razem zmiksować i wyłożyć na biszkopt. Włożyć do lodówki na około 30 minut.
Galaretki wiśniowe rozmieszać w 750 ml gorącej wody i odstawić do ostudzenia. Tężejącą galaretkę wylać ma masę śmietankową i ponownie włożyć ciasto do lodówki.
Smacznego.