Słodki, kolorowy, zachęcający do spróbowania, podzielny, łatwy i błyskawiczny w wykonaniu, bez pieczenia... właściwie to ma same zalety :) Dlatego trzeba go koniecznie wypróbować!!
Jest idealny dla osób, które nie lubią kakao, czyli dla miłośników białej czekolady ;) Idealny też dla początkujących w kuchni, bo zawsze się udaje! Czytaj więcej
Świetnie sprawdza się na każdym przyjęciu, można zabrać go też do pracy, do szkoły. Kroi się go na różne sposoby - w grube lub cienkie plastry, w kostkę też można - smacznego!
Do garnka wlać wodę, dodać cukry, masło, aromat i podgrzewać. Gdy wszystkie składniki już się połączą wsypać mleko w proszku i razem zmiksować. Na koniec do masy dodać pokruszone herbatniki, pokrojone orzechy i migdały oraz wsypać żurawinę.
Razem wymieszać i wyłożyć do mniejszej formy keksowej (takiej połowa tradycyjnej keksówki) najlepiej wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do lodówki na noc.
Smacznego.