Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć szczyptą słodkiej i ostrej papryki w proszku, soli oraz czarnego pieprzu. Przełożyć na rozgrzany olej i zrumienić. Czosnek obrać z łusek, opłukać i zmiażdżyć. Dodać do kurczaka, wymieszać i jeszcze chwilę razem smażyć, a następnie ostudzić.
Czerwoną fasolę przełożyć na sitko i osączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłukać, pokroić w kostkę, sparzyć i ostudzić. Kiszone ogórki pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć kurczaka z czosnkiem, czerwoną fasolkę, jajka, por i kiszone ogórki. Dodać majonez, musztardę, szczyptę natki zielonej pietruszki oraz sól i pieprz czarny do smaku. Całość razem wymieszać i schłodzić w lodówce (przez około 1-2 godzinki). Przed podaniem na stół ponownie wymieszać i udekorować natką zielonej pietruszki.
Podane składniki wystarczą na około 5 porcji.
Smacznego.