To raczej surówka, w której trudno znaleźć coś, co mogło by nam zaszkodzić. Jej składniki po wymieszaniu tworzą kusząco wyglądającą mozaikę pastelowych kolorów; zielony, biały, żółty.
Całość świetnie smakuje i jeżeli masz ochotę na coś smacznego i szybkiego w wykonaniu, to polecam tę surówkę.
Zawiera ona w sobie składniki, które czynią ją wyjątkowo chrupiącą. Jednym zdaniem, to coś fajnego na ząb ;) Czytaj więcej
Jest idealna na wiosnę i lato - świetnie się sprawdza w tych sezonach.
Ta sałatka doskonale nadaje się jako przystawka do drugiego dania obiadowego i do potraw z grilla.
Smacznego chrupania :)
Sałatę lodową opłukać, osuszyć i porwać na kawałki. Jabłko obrać ze skórki, opłukać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Seler naciowy opłukać i pokroić w kostkę. Zielony ogórek opłukać i również pokroić w kostkę (w skórce).
Do miski przełożyć sałatę lodową, jabłka, seler naciowy, zielony ogórek i oliwę z oliwek. Dodać szczyptę oregano, bazylii, gałki muszkatołowej i cynamonu. Całość razem wymieszać i przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wierzch sałatki posypać sezamem i schłodzić w lodówce.
Sałatka idealna jako dodatek do grilla i drugiego dania.
Podane składniki wystarczą na około 6-7 porcji.
Smacznego.