Przepisy Extra

Miętowy camembert z grilla

Składniki:

4 serki camemberty (4x12 dag)
3 łyżki oleju
1 łyżka miodu
świeża mięta (kilka dużych gałązek)
sól
pieprz biały

Sposób wykonania:

Do miseczki wlać olej, dodać miód i razem wymieszać. Z gałązek oderwać listki mięty, opłukać, osuszyć i pokroić.

Serki camemberty wyciągnąć z opakowania i rozłożyć na aluminiowej folii (każdy serek na osobnej folii). Posmarować marynatą, rozłożyć liście mięty, a następnie posypać szczyptą soli i białego pieprzu. Na koniec szczelnie zawinąć z folię każdy serek.

Położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować z dwóch stron, po około 6 minut. Podawać na gorąco, do steków i szaszłyków z grilla.

Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.