Przepis na ser na słodko z grilla - mniam! To coś fajnego dla miłośników serów :)
Niezwykle ciekawa i warta wypróbowania kompozycja smakowa i zapachowa. Potrawa jest niezwykle prosta i szybka w wykonaniu, nie wymaga dużej ilości czasu. Z tego powodu, nawet w przypadku niespodziewanych gości warto wykonać to danie na „szybko”. Ser przygotowany wg tego przepisu na pewno spotka się z aprobatą gości :)
Składniki są łatwo dostępne, niezbyt drogie i często znajdują się w kuchennej, domowej spiżarni. Czytaj więcej
Również w tym przypadku, wykonanie przepisu w piekarniku, w kuchni jest jak najbardziej możliwe, a nawet polecane dla tych, którzy nie mają możliwości wykonania jej na grillu.
Warto się skusić na taką słodką odsłonę serka camemberta z rusztu, i od razu przygotować podwójną porcję dla każdego, bo ten serek przyciąga ;)
Sam serek camembert jest dobry, a po grillowaniu w słodkiej marynacie nabiera bardzo fajnego aromatu i po prostu rozpływa się w ustach...
Smacznego!
Serki camembert wyjąć z opakowania. Do małej miseczki lub szklanki przelać olej i dodać naturalny miód. Dokładnie razem wymieszać łyżką.
Każdy serek camembert położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i posmarować miodową marynatą. Można jeszcze posypać startymi na tarce orzechami włoskimi.
Zawinąć szczelnie w aluminiową folię (każdy osobno) i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie grilla.
Grillować z dwóch stron, po około 10 minut z każdej strony.
Smacznego.