Przepisy Extra

Miodowy camembert z grilla

Przepis na ser na słodko z grilla - mniam! To coś fajnego dla miłośników serów :)

Niezwykle ciekawa i warta wypróbowania kompozycja smakowa i zapachowa. Potrawa jest niezwykle prosta i szybka w wykonaniu, nie wymaga dużej ilości czasu. Z tego powodu, nawet w przypadku niespodziewanych gości warto wykonać to danie na „szybko”. Ser przygotowany wg tego przepisu na pewno spotka się z aprobatą gości :)

Składniki są łatwo dostępne, niezbyt drogie i często znajdują się w kuchennej, domowej spiżarni. Czytaj więcej

Również w tym przypadku, wykonanie przepisu w piekarniku, w kuchni jest jak najbardziej możliwe, a nawet polecane dla tych, którzy nie mają możliwości wykonania jej na grillu.

Warto się skusić na taką słodką odsłonę serka camemberta z rusztu, i od razu przygotować podwójną porcję dla każdego, bo ten serek przyciąga ;)

Sam serek camembert jest dobry, a po grillowaniu w słodkiej marynacie nabiera bardzo fajnego aromatu i po prostu rozpływa się w ustach...

Smacznego!

Składniki:

2 serki camembert naturalne (2 x 80 g)
Miodowa marynata:
1 łyżka oleju
1 łyżka naturalnego miodu

Sposób wykonania:

Serki camembert wyjąć z opakowania. Do małej miseczki lub szklanki przelać olej i dodać naturalny miód. Dokładnie razem wymieszać łyżką.

Każdy serek camembert położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i posmarować miodową marynatą. Można jeszcze posypać startymi na tarce orzechami włoskimi.

Zawinąć szczelnie w aluminiową folię (każdy osobno) i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie grilla.

Grillować z dwóch stron, po około 10 minut z każdej strony.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.4857142856 stars based on 7 reviews Inne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.