Przepis kulinarny na ser z grilla. To danie, które z powodzeniem może stanowić przystawkę do innych dań przygotowywanych w tej technologii, a także może być samodzielnym daniem np. na obiad lub kolację. Jest jeszcze jedna dodatkowa zaleta tego przepisu, można go z powodzeniem wykonać w piekarniku w kuchni.
Oczywiście przygotowanie i raczenie się takim serem, dodatkowo „obłożonego” aromatycznymi i jak każdy wie, zdrowymi ziołami w warunkach naturalnych, w ogrodzie jest atrakcją i nie da się porównać z tym samym w domu. Czytaj więcej
Zachęcamy do wykonania na grillu i spróbowania tego łatwego i szybkiego w przygotowaniu, a także smacznego i niepowtarzalnie aromatycznego sera w ziołach.
To coś nowego i innego, co można rzucić na ruszt :)
Najlepiej podawać go prosto z grilla - na gorąco jest najlepszy, ale nawet po wystudzeniu marynowany w ziołach camembert jest smaczny.
Smacznego!
Serki camembert wyjąć z opakowania. Każdy serek camembert położyć na aluminiowej folii (błyszczącej stronie) i posmarować olejem. Posypać majerankiem, bazylią, słodką papryką w proszku i granulowaną cebulą.
Zawinąć szczelnie w aluminiową folię (każdy osobno) i włożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie grilla.
Grillować z dwóch stron, po około 10 minut z każdej strony.
Smacznego.