Galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i ostudzić.
½ szklanki mleka odlać i rozpuścić w nim budynie śmietankowe. W pozostałym mleku rozpuścić ½ szklanki cukru, zagotować i wlać do niego rozpuszczone budynie. Razem ugotować i ostudzić. Miękkie masło utrzeć z żółtkami i z pozostałym cukrem na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać ostudzony budyń. Na koniec do kremu dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać.
Krem podzielić na dwie części. Do jednej części dodać kakao i pokrojoną w kostkę czekoladę mleczną. Natomiast do drugiej części kremu dodać pokrojoną w kostkę galaretkę truskawkową.
Dno dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm) wyłożyć biszkoptami. Na nich rozsmarować kakaowy krem z kawałami czekolady. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów, a na nich rozsmarować jasny krem z kawałami galaretki. Na wierzchu ciasta rozłożyć ciastka Delicje (polewą do góry). Włożyć do lodówki na około 12 godzin.
Smacznego.