Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać na gładką masę. Następnie dodać żółtka i jeszcze ubijać. Na koniec dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i razem wymieszać. Biszkopt wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Po upieczeniu ostudzić.
Do szklanki wsypać kawę rozpuszczalną i cukier. Zalać gorącą wodą, wymieszać i ostudzić. Gotowym ponczem nasączyć biszkopt.
Masę krówkową można włożyć do gorącej wody na kilkanaście minut (żeby łatwo dała się rozsmarować). Następnie puszkę otworzyć, rozsmarować masę na biszkopcie i przykryć warstwą kakaowych herbatników.
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i ostudzić. Gdy zacznie tężeć ubijać ją mikserem, do momentu aż powstanie pianka. Schodzoną śmietanę ubić, a następnie połączyć z ubitą pianką. Gotową masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi i włożyć do lodówki na około 24 godziny.
Smacznego.