Do mąki pszennej dodać miękką margarynę, jajko, cukier i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto. Następnie podzielić na pół. Jedną część ciasta wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem dużej tortownicy (o średnicy 26-28 cm) i posypać bułką tartą. Drugą część ciasta zamrozić.
Jabłka i gruszki obrać ze skórki, oczyścić, opłukać i pokroić w plasterki. Przełożyć do garnka i smażyć na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ostudzić i wyłożyć na surowe ciasto.
Do śmietany dodać cukier, budyń czekoladowy i wymieszać. Następnie wyłożyć na masę jabłkowo-gruszkową i zetrzeć drugą część ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 180 °C.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.