Przepisy Extra

Cukinia i czerwona papryka jako dodatek obiadowy

Składniki:

1 duża cukinia (ok. 50 dag)
1 duża czerwona papryka (ok. 30 dag)
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Czerwoną paprykę oczyścić, umyć i pokroić również w cienkie plasterki. Teflonową patelnię rozgrzać. Następnie przełożyć na nią cukinię i czerwoną paprykę. Smażyć bez tłuszczu do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Na koniec przyprawić do smaku solą morską i pieprzem.

Podawać na ciepło z ulubionym mięsem, ziemniakami lub ryżem.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
EXTRA *
Zdjęcie potrawy Karela Sabzi
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.