Przepisy Extra

Czekoladowe racuchy

Czekoladowe racuchy to doskonały pomysł na pyszne i rozkoszne danie, które z pewnością zadowoli Twoje podniebienie i Twoich dzieci :)

Wystarczy kilka prostych składników, które zawsze są pod ręka, a przygotowanie racuchów jest wręcz błyskawiczne.

Połączenie budyni czekoladowych z maślanką nadaje tym racuchom niezwykły kremowy smak, a chrupiąca skórka i delikatne wnętrze sprawią, że nie będziesz mógł się im oprzeć. Czytaj więcej

Sprawdzą się o każdej porze dnia - to idealna propozycja na śniadanie, obiad, podwieczorek lub deser, który ucieszy nie tylko Ciebie, ale także Twoją rodzinę i przyjaciół. Możesz je podać na ciepło, posypane cukrem pudrem, a ich cudny aromat wypełni cały dom.

Składniki:

2 szklanki maślanki
2 jajka
3 szklanki mąki pszennej
2 budynie czekoladowe
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 ½ łyżeczki cukru pudru
1 ½ łyżeczki cukru waniliowego
sól

Sposób wykonania:

Do miski przełożyć wszystkie składniki i zmiksować na jednolitą masę, odstawić na 10 minut, a następnie kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z dwóch stron.

Wykładać na ręcznik papierowy, a przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Wyszło 30 racuchów - murzynków 😊

Smacznego.

Dodane przez Ewelinka w dniu
2 opinie | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Przygotowanie tych racuchów było naprawdę proste i szybkie. A ten dodatek budyniu czekoladowego nie tylko widać ale i czuć, są wyjątkowo puszyste i delikatne w smaku. Dla mnie idealne na każdą okazję - śniadanie, obiad, podwieczorek, do kawusi i na kolacje :D
KaśkaZ. [2024-06-26 11:46:04]
Fajne racuchy dla moich niejadków, takich "Murzynków" jeszcze nie jedli, a wyglądają kusząco. Polecam, i do tego sa pyszne
TomeK [2024-06-05 13:12:29]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.