Komentarze do przepisu:
powiem tak przed chwila robilam ta mase i 3/4 szklanki to zdecydowanie za dużo masa wychodzi jak woda, wiec radze dac sobie pół szklanki a nawe troche mniej masa jest dużo gętsza i smaczniejesza pozdrwaiam
gancia22 [2007-09-29 14:23:22]
Masa jest super, ale wody daję ok. 2-3 łyżki i to wystarczy, mieszam to i wszystkie grudki znikają. Grześki mogą się schować!
asia [2007-07-10 15:21:13]
brzmi świetnie i pewnie też tak smakuje, muszę spróbować, do tej pory wafle przekładałam jedynie dżemem utartym z margaryna i cukrem pudrem
anka [2007-03-01 14:23:47]
strasznie pyszne
gosia [2007-02-09 13:04:58]
Robiłam tą masę i wyszła zdecydowanie za rzadka, a wafle strasznie nasiąkły, więc zrobiłam drugi raz, ale dałam mniej wody (niecałe pół szklanki) i wyszło super.
ika [2006-12-09 11:26:05]
A czy wiecie , że mleka skondensowanego nie musicie gotować w zamknietej puszce?. Można je gotować normanie w małym garnku, na małym ogniu pilnując żeby nie przywarło, będzie szybciej i oszczędniej z gazem .Powodzenia. LIMKA
LIMKA [2006-11-02 11:51:22]
pychotka!
Ola [2006-02-09 14:38:24]
Ja robię też takie wafelki tylko trochę inaczej: 1szkl cukru,3 łyżki kakao i jajko ucieram, a do tego dodaję rozpuszczoną margaryną wciąż ucierając.I to jest dopiero pyszne no ale nie umywa się do tych wafelków z mleka skondensowanego słodzonego.Spróbujcie a nie pożałujecie!
aneta [2005-10-29 17:47:56]
wafelki są pyszne jescze czekoladowe miód w gembie
danio [2005-10-13 18:07:36]
Ja też robię wafle, ale z mlekiem zagęszczanym słodkim w puszce. Wkładam puszkę do garnka z zimną wodą i jak się zagotuje to na słabym ogniu około dwóch godzin jeszcze gotować. Z tego mleka robi się pyszny karmel , tym smaruję wafle, przyciskam i kroję na kwadraciki. Poprostu pyszne
syrenka [2005-09-14 14:30:01]
a czy slyszał ktoś przepis o wafalekach z galaretką i śmietaną?to jest naprawde dobre i szybko się robi!!trzeba kupić wafelki komu ile trzrba(według potrzeb)najlepsze jest to kiedy komuś z mleka zrobi się śmietana lub ktos ma swoją śmietane i nie chce zeby zmarnowała się.gotujemy śmietane z cukrem kiedy się zagotuje dodajemy galaretke,i troszeczke to studzimy i smarujemy potem tym wafle!!to jest bardzo tani i dobry przepis i gwarantuje że się uda.a ile tego ma być to jak już napisałam wyżej według własnych potrzeb,oczywiście trzeba uważać zeby nie dać za duzo smitany a galaretki prawie nic!!smacznego:)
ewka [2005-09-01 16:15:09]
hm... a my robimy jeszcze inaczej. kupujemy wafle, i takie mleko zageszczane... slodzone wpuszcze, kakaowe, czy jakie kto tam chce :) gotujemy .. a potem smarujemy nim wafle.
cath [2005-08-25 10:31:53]
ja robię wafle trochę inaczej
składniki:
1 szklanka słodkiej śmietany
1 szklanka cukru
0,5 kostki margaryny
1 łyżka kakao
wszystko zagotować do zgęstnienia (ok. 45 - 60 min). szybko przełożyć wafle (podczas stygnięcia masa szybko gęstnieje i później wafle rozklejają się dlatego trzeba je rozsmarować jak najszybciej)
elka_m [2005-08-20 12:03:40]
Ja także często robię te wafelki i wbrew opini innych uważam, że są bardzo dobre, dzieci się zajadają z ogromną chęcią jak i inni członkowie rodzinki. Pozdrawiam
Jadzia z Puław [2005-08-19 22:23:44]
Dziś zrobiłam owe wafelki! I szczerze? niezbyt rewelacyjne! Po pierwsze: masa zawiera grudki ze względu na mleko w proszku; po drugie: wafle po godz. robią się miękkie jak papier! po trzecie: a jaki balagan- wafle kruszą się strasznie, czekoladowa masa wypływa z wafli, więc stół wyglądał fatalnie! Radzę kupić 20 dag. "Grześków" a lepiej się na tym wyjdzie- naprawdę!!!!
Monika ( 10.07.2005) [2005-08-10 15:52:26]
ja robie wg tego przepisu blok czekoladowy w mase wsypuje sie pokruszone herbatniki i bakalie czy co kto lubi pychotka po prostu:)
Julita [2005-07-31 21:40:00]
Od dawna robię podobne wafelki czekoladowe. W moim przepisie jest 1 szk. cukru natomiast wody jest 1/2 szk. Pozostałe składniki pokrywają się. Czasami-nie wiem dlaczego- masa jest trochę za rzadka i wtedy dosypuję więcej mleka w proszku. Wafelki są super
Kamila [2005-07-29 11:06:29]