Przepisy Extra

Delikatna surówka z zielonej sałaty

Składniki:

½ zielonej sałaty (ok. 25 dag)
szczypiorek
5 łyżek jogurtu naturalnego
2 łyżki ketchupu
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Zieloną sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Szczypiorek drobno pokroić. Jogurt naturalny wymieszać z ketchupem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Powstały sos wlać do zielonej sałaty i delikatnie wymieszać.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Przepis na sos: Łyżka majonezu, kapka keczupu, troszkę soli i pieprzu, oraz duża ilość pieprzu ziołowego. Pasuje do wielu sałatek.
emi [2010-07-10 21:18:57]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.