Prosta i szybka w wykonaniu przystawka do drugiego dania obiadowego. Może również być podana do potraw z grilla, serwowanych w plenerze. Zawsze świetnie smakuje.
Wystarczy zieloną sałatę połączyć ze specjalnym sosem przygotowanym z maślanki i orzechów włoskich, z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny oraz pieprzem czosnkowym. Powstały sos jest niezwykle wyrazisty. W połączeniu z sałatą tworzy pyszny dodatek do dań mięsnych oraz ryb.
Składniki, z których został przygotowany ten zielony przysmak pozwala na podawanie go chorym na cukrzycę. Jest też idealny dla osób dbających o swoje zdrowie oraz dla osób będących na diecie odchudzającej. Czytaj więcej
Ten przepis jest dziecinnie prosty. To surówka idealna dla zapracowanych, robi się ją dokładnie w kilka minut. Do tego jest tania.
Jest świetną surówką na wiosenny i letni obiad. Pasuje do wszystkiego (kotletów, pieczeni, rolad) i ze wszystkim (z kluskami, z frytkami).
Zachęcamy do wykonanie tej błyskawicznej surówki i życzymy smacznego :)
Zieloną sałatę opłukać, osuszyć i porwać na kawałki.
Orzechy włoskie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miseczki przelać maślankę. Dodać do niej orzechy włoskie, szczyptę pieprzu czosnkowego i kilka kropli soku z cytryny. Wszystko razem wymieszać.
Do szklanej miski wyłożyć połowę zielonej sałaty, polać połową sosu, wyłożyć pozostałą zieloną sałatę i polać pozostałym sosem. Całość delikatnie posypać rzeżuchą.
Smacznego.