Przepisy Extra

Sałatka kalafiorowa do grilla

Składniki:

1 kalafior (ok. 50 dag)
1 duża czerwona papryka (ok. 25 dag)
3 jajka
1 por
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka musztardy
majeranek
tymianek
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Kalafior podzielić na różyczki, opłukać i wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć kalafior, czerwoną paprykę, jajka i por. Następnie dodać jogurt naturalny i musztardę. Przyprawić do smaku majerankiem, tymiankiem, solą morską i pieprzem. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 30 minut.

Sałatkę podawać do kiełbaski, szaszłyków lub steków z grilla.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.