Zupy, to często bardzo sycące dania. Zupa gulaszowa przygotowana wg tego przepisu kulinarnego jest bardzo smaczna i sycąca. Jej gęsta konsystencja pozwoli szybko pokonać głód.
Głównymi składnikami tej zdrowej zupy są ziemniaki, fasolka szparagowa, filet z kurczaka, cebula, czerwona papryka, czosnek oraz cały zestaw ziół. Trochę tych składników się nazbierało, ale dzięki temu zupa ma właściwości pro-zdrowotne, a duża ilość przypraw i ziół nadaje jej charakteru. Czytaj więcej
To zdecydowanie zalicza tę potrawę do listy zup, które koniecznie muszą się znaleźć w menu każdej rodziny.
Polecamy i życzymy smacznego :)
Do dużego garnka wlać wodę. Zagotować i rozpuścić w niej kostki bulionowe z grzybami leśnymi. Dodać liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie razem z fasolką szparagową wrzucić do wrzącego bulionu i wymieszać. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut na średnim ogniu.
Filet z kurczaka oczyścić z kości i błonek, opłukać i pokroić w kostkę. Obsypać przyprawą do kurczaka i zrumienić na patelni teflonowej bez tłuszczu. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę. Następie do zrumienionego kurczaka dodać cebulę i czerwoną paprykę. Całość razem wymieszać i jeszcze chwilkę smażyć.
Do garnka przełożyć kurczaka z cebulą i czerwoną papryką. Całość wymieszać i gotować na małym ogniu przez około 10 minut. Na 2 minut przed końcem gotowania dodać obrany i pokrojony w kostkę czosnek. Zdjąć z ognia i na koniec dodać przyprawę w płynie Maggi, szczyptę ostrej papryki w proszku, mielonego kminku i majeranku. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i dodać natkę zielonej pietruszki.
Podawać na gorąco z pieczywem.
Smacznego.