Mięso wołowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Zrumienić na oleju w dużym garnku. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać i pokroić w plasterki. Czerwoną i żółtą paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Następnie do zrumienionego mięsa dodać cebulę, pieczarki, czerwoną i żółtą paprykę. Wszystko razem wymieszać i chwilę smażyć. Następnie wlać bulion. Dodać liście laurowe i ziarenka ziela angielskiego. Wszystko razem wymieszać i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 60 minut.
Ziemniaki, marchew i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie wrzucić do garnka z mięsem, razem wymieszać i gotować jeszcze przez około 15 minut, do miękkości warzyw.
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Na koniec do zupy dodać pomidory wraz z sokiem i czosnek. Wszystko razem wymieszać i zagotować.
Dodać szczyptę mielonego kminku, majeranku i ostrej papryki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać na gorąco z chrupiącym pieczywem.
Smacznego.