Białka ubić na sztywną masę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać żółtka i ubijać, aż masa powiększy swoją objętość. Na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z mąką krupczatką i proszkiem do pieczenia. Delikatnie razem wymieszać i wylać do prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 180 °C.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i ostudzić. Do miski przełożyć jogurt naturalny, wlać ostudzoną galaretkę i dodać kilka kropli aromatu arakowego. Całość razem zmiksować i lekko gęstniejącą masę wyłożyć na biszkopt. Wierzch masy pospać płatkami kukurydzianymi i schodzić ciasto w lodówce.
Smacznego.