Brzoskwinie umyć, osuszyć i wypestkować (a jeśli mają twardą skórkę to ją również usunąć). Przełożyć do miski i zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać kilka kropel soku z cytryny i razem zmiksować.
Do miski przełożyć schłodzoną śmietankę i ubić. Dodać cukier puder i razem zmiksować.
Do brzoskwiń przełożyć ubitą śmietankę i całość ponownie razem zmiksować. Gotową masę przełożyć do plastikowego pojemnika, zamknąć i włożyć do zamrażalki na około 3 godziny (jeśli lody będą przebywały długo w zamrażalce, należy je wyciągnąć około 15 minut przed podaniem, alby lekko zmiękły).
Gotowe lody nakładać gałkownicą do pucharków, udekorować listkiem mięty i podać na stół.
Podane składniki wystarczą na około 5 porcji.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.